• Mediapunt - Robert Vinkenborg - Communicatiebureau

Robert Vinkenborg

Soms zijn er van die verhalen…

Rudi Dekkers werd tegen wil en dank wereldberoemd. Of liever gezegd: berucht. Buiten zijn schuld.

Doordat twee terroristen, die in zijn vliegschool in Florida waren opgeleid, op 9 september 2001 in New York de Twin Towers in vlogen.

Een aanslag ook op de zakenman-miljonair. Niemand wilde nog wat met hem te maken hebben en hij raakte alles kwijt. Hij werd bolletjesslikker. 

Speurwerk 

Toen ik na wat speurwerk Rudi aan de telefoon kreeg – hij zit in de Dominicaanse Republiek – kreeg ik de rillingen over mij rug. Ik was één handdruk verwijderd van Al Qaida-uitschot Mohamed Atta en Marwan al-Shehhi die met hun aanslagen de wereld schokten. Maar het belangrijkste was dat ik zijn verhaal moest los krijgen over die komende rechtszaak, zijn vlucht uit Nederland en het slikken van 128 bolletjes van cocaïne.

Het werd een aangenaam gesprek. Op geen enkele manier probeerde Rudi zielig te doen om zich vrij te pleiten. Gewoon een aardige man.

Het verhaal staat in de krant.

Er zullen er meer volgen.

Ik schreef duizenden artikelen in mijn leven.

Deze onthoud ik.

© Copyright - Mediapunt by Robert Vinkenborg